Gaan we nu eindelijk die verdomde taart aansnijden?- Mijn antwoord voor deze zomervakantie.

Geef je over aan wat er is,

laat los wat er was,

en heb vertrouwen in wat er komt.

Als het kouder begint te worden, vliegen de vogels naar het zuiden. Ik denk dat ik dit jaar besluit om met ze mee te vliegen. Hoe ik het ga doen, weet ik nog niet. Ik koop een paar vleugels op marktplaats, plak ze met secondelijm op mijn rug en ga vliegen. Lekker in de lucht, tussen de wolken, niemand die iets van mij verwacht, geen druk op mijn schouders, gewoon vliegen daar naar waar de wind mij brengt. Ik zou naar de zee vliegen, lekker aan het water gaan zitten tussen de meeuwen, met het zand onder mijn blote voeten en de wind door mijn veren. De zomer is volledig aan me voorbij gegaan. Alsof het leven mij heeft geleefd afgelopen weken.

Het begon niet echt vlekkeloos deze vakantie. Ik werk als leidinggevende in een Deense interieurzaak en er viel een hamer op mijn hoofd. Ik werd naar het ziekenhuis gebracht en ik moest rust houden. Ik voelde me zo machteloos. Ik had een klus te klaren, ik moest mijn propedeuse halen en niet in dat pokke bed liggen! Ik ging te snel aan de slag en kwam mezelf een aantal keer goed tegen. Tot op de dag van vandaag heb ik last van mijn hoofd door die verdomde hamer. Volgens de dokter heb ik een sterke schedel, en kan dit nog wel even duren. Ik ben blij dat mijn schedel mij niet in de steek heeft gelaten. Mijn hoofd kan nog nadenken. Dit is wat mijn nadenken nog heeft opgeleverd:

Producties:

‘Ons onderbewustzijn bevat een oceaan van wijsheid. Heb vertrouwen in jezelf.’ – Productie voor Happinez

Werken vanuit je eigen huis – Productie over het werken vanuit je eigen huis en het toelaten van vreemden in je eigen vertrouwde omgeving.

‘Deze rijke Chinezen kunnen net zo goed hun eigen teennagels afknippen in plaats van het doden van de neushoorn’ Deel 1 herschrijven van de column van Art Rooijakkers.

‘Over 50 jaar bestaat de gorilla nog maar uit twee soorten – Deel 2 herschrijven van de column van Art Rooijakkers.

IJZERSTERK – Aflevering 1 – Ineke – Een podcast over sterke vrouwen met een uitzonderlijk verhaal.

Het ansichtkaartenproject: ‘Hoe kunnen we samen de wereld een klein stukje mooier maken?– Het vertellen van meningen en visies van mensen over de hele wereld door middel van ansichtkaarten.

Research:

Publiceer wat je de vorige keer hebt laten liggen No 1. – De stille tocht in Almere

Hoe een ansichtkaart een journalistiek verhaal kan vertellen

Publiceer wat je de vorige keer hebt laten liggen No 2. – De stille tocht in Almere

Werken vanuit je eigen huis – De voorbereidingen

Het herschrijven/zelf schrijven van de column van Art Rooijakkers voor in Het Parool

IJZERSTERK – De voorbereidingen

Publiceer wat je de vorige keer hebt laten liggen No 3.- De stille tocht in Almere

Yes! Ik ga na de zomer stage lopen bij Happinez!

Overig:

Ik ben de man met de hamer tegengekomen – Mijn belofte deze zomervakantie

Vakantie dagboek – deel 1

Een nieuwe productie: Werken vanuit je eigen huis.

Vakantie dagboek – deel 2

Mijn nieuwe podcast komt eraan – IJZERSTERK

Werken vanuit je eigen huis – De voortgang

Vakantie dagboek – deel 3

IJZERSTERK – Hoe het nu gaat

Het herschrijven/zelf schrijven van de column van Art voor in Het Parool – Hoe is het gegaan?

IJZERSTERK – Hoe is het gegaan

Het ansichtkaartenproject – Hoe is het gegaan

Ik had niet meer kunnen doen, dan ik heb gedaan. Ik ben nog maar nét aan dit journalistieke avontuur begonnen, ik kan nog zóveel leren en ik wil ook nog zoveel leren. Van het researchen weet ik dat ik analytischer aan het werk moet gaan. Ik heb delen laten liggen doordat ik mijn accu leeg heb laten gaan aan andere dingen. Ik moet me meer op mezelf focussen en mezelf wat meer laten horen. Ik had deze vakantie nog veel meer van mijn researchkwaliteiten willen laten zien, maar aangezien ‘produceren’ een grote competentie is die ik ook nog moest aantonen, heeft dat ook veel werk gekost. Ik heb niet alle antwoorden voor jullie waar ik op had gehoopt ( Contact met de politie in België en Duitsland ), maar ben zeker inzichtelijker geweest in de stappen vóór, tijdens en na een productie. Ik wil aankomende jaren leren het beter in beeld brengen van wat ik ontdek en de kritische vragen die in mijn hoofd opborrelen beter in kaart leren brengen tijdens dit avontuur. Een avontuur, waar ik na al deze klote weken, nog steeds geen genoeg van heb. Al besluit er iemand dat er aankomend schooljaar nog drie hamers op mijn hoofd gaan vallen, dan nog zijn ze op de FHJ nog niet van mij af. Ik moet dit doen, ik voel het.

Als het kouder begint te worden, vliegen de vogels naar het zuiden. Ik denk dat ik dit jaar besluit om met ze mee te vliegen. Hoe ik het ga doen, weet ik nog niet. Maar ik ga naar de zee. Lieve zee, ik kom eraan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *