Werken vanuit je eigen huis – De voorbereidingen

De vragen die ik wil stellen:

  • Wat wilde je als klein meisje altijd worden?
  • Waarom ben je een eigen bedrijf begonnen en heb je er niet voor gekozen om ‘voor iemand te werken’?
  • Wat zijn de nadelen van eigen baas zijn?
  • Hoe is het om vreemden in je eigen vertrouwde omgeving toe te laten?
  • Hoe beschrijf jij je eigen woonomgeving?
  • Wat vind jij het prettigste plekje in je huis?
  • Kun je nog wel rust vinden als je continu in je eigen huis geconfronteerd wordt met je werk?
  • Heb je ook mensen in dienst?

Ans begon ooit samen met een andere mevrouw een vennootschap onder firma. Maar wat is dat?: Aansprakelijkheid bij de vof. Een vennoot kan hoofdelijk, dus privé, aansprakelijk worden gesteld voor de gehele schuld van de vof. Ook als de schulden door een andere vennoot zijn gemaakt. Schuldeisers kunnen eerst aanspraak maken op het vermogen van de onderneming. Gaat u met anderen een bedrijf starten? Dan is een vennootschap onder firma een optie. Ieder persoon die meedoet wordt vennoot en brengt iets in. Dit kan geld zijn, maar ook goederen of arbeid. Een minimumkapitaal is niet nodig. Wel moeten er minimaal twee vennoten zijn.

Ondernemers die samen een bedrijf beginnen, kiezen vaak voor een vennootschap onder firma (vof) als rechtsvorm. Een vof oprichten is relatief makkelijk. U hoeft niet naar de notaris en de kosten zijn laag. Bij een vof brengt elke vennoot iets in. Dat kan geld zijn, maar ook goederen of arbeid. Goederen zijn vaak iets tastbaars, zoals gereedschap of inventaris. Arbeid is tijd en inspanning van iemand persoonlijk. Vennoten zijn met hun privévermogen aansprakelijk voor eventuele schulden van het bedrijf. Met een vennootschapscontract kan de onderlinge aansprakelijkheid worden beperkt.

Bron: https://ondernemersplein.kvk.nl/vennootschap-onder-firma-vof/

Vervolg 2-8-2019 13:01 – Ik zat er helemaal klaar voor! Maar ze heeft op het laatste moment afgezegd. Hopelijk krijg ik een tweede kans. Ik wilde dit zo graag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *