Mijn onderzoeks-belofte / het plan voor mijn onderzoek – Leerjaar 3 semster 6

Neem vooral even de tijd om op ‘Continue reading’ te klikken om zo bij meer informatie te komen.

Wat ga je precies doen?

Femke: Ik zou graag willen onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om inkomsten te genereren uit het maken van podcasts. En dit zou ik willen onderzoeken door met podcastmakers in gesprek te gaan. Hoe verdienen ze hun brood? Welke obstakels komen ze tegen? En wat kunnen de makers van de toekomst hier van leren? Deze gesprekken/interviews ga ik opnemen en daar wil ik weer losse podcast afleveringen van gaan maken. Een podcast voor de journalistiekstudent die geïnteresseerd is in het maken van podcasts. Zo onderzoek ik de mogelijkheden en heb ik tegelijkertijd de kans om te blijven produceren.

Waarom ga je dit onderzoeken?

Femke: Volgens mij is het maken en heb beluisteren van podcasts nu hottopic. Mensen pitchen hun werk, maken reclame in de podcast en starten crowdfunding acties. De vraag blijft echter keer op keer opnieuw: hoe houd je als maker op deze manier je hoofd boven water? Wat werkt wel en wat juist niet? In ‘De Nieuwe Journalist – van traditioneel naar modern freelancen – van Sjoerd Arends & Erwin van ‘t Hof’ vertelt Chris Bajema hoe hij zelf de stap heeft gezet om zijn eigen verhalen uit te gaan geven. Dit bracht mij op het idee om hier meer mee te doen. Iedere maker zal namelijk keer op keer tegen deze struggle aanlopen. Hoe fijn zou het zijn om daarom open te praten over dit onderwerp.

Wat heb je nodig om dit onderzoek te laten slagen?

Femke:

  • Podcastmakers die te gast willen zijn in mijn podcast en hun ervaringen willen delen
  • Een format voor deze podcast
  • Ervoor zorgen dat deze podcast op Spotify komt
  • Een mogelijkheid om coronaproof gesprekken aan te gaan z├│nder dat mijn geluidskwaliteit er aan onderdoor gaat. (Wat zijn de opties?) (Extra apparatuur?) (Studio/lokaal FHJ?)
  • Mijn doelgroep bereiken en in contact komen met mijn doelgroep (doormiddel van delen van de podcast door de FHJ/FHJ Condor)
  • Blijven delen met mijn studiegenoten en niet terugdeinzen om om advies te vragen.
  • Goede research doen naar de makers die ik ga interviewen.
  • Een Instagramaccount rondom de podcast maken en vragen welke makers het publiek nog wil horen
  • Mogelijk ook filmen?