Week 6: in de mallemolen van het leven

Maandag (zaterdag en zondag)

Het leven van een journalist staat nooit stil zeggen ze vaak. Vandaar dat ik ook even ga vertellen over mijn weekend. Ik bedacht me plots dat ik me ook goed wilde verdiepen in het gebruik van de muziek in mijn podcast. Het moest goed en netjes gebeuren en ik wil al helemaal geen Buma Stemra dingen aan mijn broek krijgen. Vandaar dat ik besloot om Koen van der Vorst te bellen en appen. Mogelijk kon hij mij helpen en advies geven. Koen is radiomaker, voiceover en radiofanaat en weet een hele hoop over audio en de radiowereld.

Daarnaast kon ik merken dat op zondag veel meer mensen actief zijn op Instagram. En zeker in deze tijd, ik kan beter zeggen: dit jaar, van de lockdown. Daarom besloot ik in mijn verhaal van de Instagram van Oorwerkers de podcast op zondag nog maar een vraag te stellen:

Ik weet, ik begin pas net, en heb nog weinig volgers. Maar op deze manier probeer ik toch om interactie te laten ontstaan. Ik hoop dit ook te doen, zodra de afleveringen daadwerkelijk online komen. En daarbij probeer ik goed na te denken over de uitstraling van de manier van het stellen van de vragen. Ik stop tijd in hoe ik het vormgeef.

Op maandag heb ik veel tijd besteed aan het luisteren van het werk van Michiel, om hier vervolgens tijdens het luisteren, in een wordbestandje een begin te maken met de vragen die ik hem zou willen stellen.

Daarna nam ik nog contact op met BMG music over het gebruik van muziek voor de podcast, maar tevergeefs kreeg ik telkens niemand te pakken. Toen besloot ik het over een andere boeg te gooien en te kijken binnen mijn vriendenkring wie mij zou kunnen helpen om ZELF muziek te gaan maken. Na mijn meeting met mijn klas, nam ik contact op met Mac. Mac is producer en fotograaf en ik besloot hem gewoon maar eens te gaan bellen. Ik stuurde hem mijn idee en hij was gelijk enthousiast. Hij wilde mij gaan helpen om samen muziek te maken voor mijn podcast. In ruil zal ik zijn naam iedere aflevering noemen. Dus daar kijk ik echt enorm naar uit!

Dinsdag

Ondertussen heb ik denk ik alle mogelijke Geel aflevering geluisterd en kan ik ze haast dromen. Heb heb al wandelend geluisterd naar GEEL en heb in mijn word-document mijn vragen op papier gezet. Deze dag bestond uit luisteren en nog meer luisteren. Nadenken en inlezen.

Ook las ik ‘s ochtends een interview van Tommy Media van o.a. de Zelfspodcast in De Volkskrant.

En het volgende ontroerde mij:

Ook vroeg ik maandagavond opnieuw of mensen vragen wilde inzenden, dit maal voor Michiel. Dat deed ik met de volgende posts, die ook al vlug door Michiel zelf werden gedeeld:

En ook ben ik nog gaan spelen met het maken van een logo:

Woendag

De nacht van dinsdag op woensdag werd ik echt ontzettend ziek. Overgeven, en alles van daarbij komt kijken. In totaal sliep ik 3 uur en lag ik verder ‘s nachts wakker van de misselijkheid. In gedachte, vertelde ik mezelf dat er geen ruimte was om ziek te zijn. Ik moest de volgende dag knallen. Ik besloot om het gesprek woensdag toch gewoon aan te gaan en de nieuwe aflevering te gaan maken. Met de belofte aan mezelf om daarna mijn bed weer in te kruipen.

Ik had natuurlijk weer een pot met vragen en hield me vast aan hetzelfde concept als bij de eerste opnames.

En is voor mij een feest om in deze afleveringen opzoek te gaan naar wie ik ben als journalist in de audiowereld. Ik wist dat Michiel niet op z’n mond gevallen was, maar toch kon ik merken dat ik binnen afgelopen twee opnames al ben gegroeid. Ik heb er in de tweede aflevering meer ‘durven zijn’. Ik was gebroken, maar voldaan.

Donderdag

Ik was nog steeds niet lekker, maar ik besloot toch aan de meeting deel te nemen.

En op aanraden van Michiel bestelde ik het boek ‘Podcasten voor dummies – van Richard den Haring’ en op donderdag kwam deze binnen! Een handig klein boekje, waar ik waarschijnlijk, naast wat ik wel al heb geleerd, een hoop uit kan halen.

Wat ik nog wil gaan kijken: https://www.youtube.com/watch?v=dc-aKCMbKA0&t=447s&ab_channel=VerhalendeJournalistiek

Vrijdag

Ik kan concluderen, met hoe ik mij fysiek heb gevoeld, dat dit niet mijn aller beste week was. Maar ik heb toch flink wat stappen gezet. Hopelijk gaat het volgende week iets beter. Dat zien we dan! Aankomende dinsdag heb ik namelijk de bel/skype afspraak met meneer Berger staan. Ik hoop dat dat allemaal gaat lukken. (en al helemaal compleet in het ENGELS!) Ook hoop ik al flinke stappen te kunnen zetten als het gaat van het maken van de podcast afleveringen. Ik ga mijn best doen.

Tot de volgende,

Opvallend / Geluisterd / Gelezen / Gezien deze week:


De kinderen van RuinerwoldAflevering 1 – BNN Vara/NPO – https://www.npostart.nl/de-kinderen-van-ruinerwold/24-03-2021/BV_101404938

BAITPhishing – NPO 3/POW – Anthony van der Meer: https://www.npo3.nl/bait/18-03-2021/POW_04931922

BAITSexspam – NPO 3/POW – Anthony van der Meer: https://www.npo3.nl/bait/25-03-2021/POW_04931923

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *